GE 4/4 II 616/618

Nieuw binnenwerk voor deze golden oldies. BEMO levert onder het nummer 1258 021 nieuwe chassis voor oude GE 4/4 II locomotieven. Deze nieuwe chassis zijn uitgerust met 3+1 verlichting (3 aan de voorkant, 1 rechtsonder aan de achterkant, ook uitschakelbaar, cabineverlichting en een fluisterstille klokankermotor. Een hele verbetering tov de oude 3 pool motortjes, alhoewel die ook zeer betrouwbaar zijn.

De oude loc met daarboven het nieuwe chassis, nog in de verpakking. 

Eerst de kap van de loc halen, dan zie je meteen het binnenwerk van deze loc. Deze was nog analoog dus helemaal origineel, met klein 3 pool motortje verstopt onder de printplaat.

En dan het nieuwe chassis, wat een verschil! Er zit nog een diode brug in de MTC21 connector. Deze wordt verwisseld met de ESU Lokpilot 5 decoder, plug and play.

En dan heb je eigenlijk de beschikking over een nieuwe loc... De felheid van de verlichting kun je in de decoder aanpassen, dat moet nog wel even.

En hiernaast de 621 Felsberg na de ombouw met alleen een sluitlicht aan de rechtsonderkant. Deze kan ook nog uitgeschakeld worden als je dat wilt.