Bovenleiding

Hierboven het eerste bovenleiding Probeersel met hoofdletter: De schaltposten van Stugl Stuls gebouwd op basis van een Sommerfeldt frame met daarbovenop een eigengemaakte schakelkast met schakelaars op een nieuw subframe en conform werkelijkheid aangesloten bedrading. Het verhaal van deze schaltposten zal ik later nog wel wat uitvoeriger beschrijven

Het eerste stuk van de bovenleiding in de hoofdbaan is het maken van de 'bovenleidingnetjes' in de lawinegalerij en 1 van de tunnelingangen. Hierboven 2 foto's van het maken van het bovenleidingnetje in de lawinegalerij.

Hieronder het eindresultaat van het netje in de tunnelingang. In de ingangsboog van de tunnel en lawinegalerij heb ik de beugel gemaakt met een stukje bovenleidingdraad en een paar isolatoren. Een mal die ik van hout heb gemaakt geeft me de exacte hoogte van de bovenleiding ten opzichte van bovenkant railstaaf van 52 mm.

Om te kijken of het rijdend materieel met panto op er ook goed onderdoor gaat even wat proefrijden:

Alle tunnelingangen hebben nu een 'vanger' in de tunnel en een overgave naar de 52 mm bovenleiding 'in het zicht'. De bovenleiding 'in het zicht' gaat gemaakt worden na ballasten en basis afwerking van het landschap. Deze klus nu klaar.