Landschap basis

De basis van het landschap bestaat deels uit XPS platen die bewerkt zijn, deels uit een open raamwerk van foamplaatjes, bedekt met horregaas en dat weer bedekt met gipsverband.

Ik was in eerste instantie van plan om de hele baan met XPS plaatmateriaal dicht te maken maar dat is bewerkelijk en lastig in één keer vorm te geven. De open raamwerk methode geeft sneller feedback en is makkelijker nog een keer te doen als het niet helemaal naar wens is.

Hieronder de stappen om de baan 'dicht' te maken:

Links: eerst de foamboard plaatjes snijden en pasmaken. Kan stuk voor stuk en per stuk ook makkelijk in vorm worden gesneden zonder veel troep. De boel wordt met houtlijm aan elkaar gelijmd en met sateprikkers gefixeerd tijdens het drogen. Die prikkers kunnen blijven zitten of na drogen verwijderd worden voor hergebruik. Daarna op de middenfoto de plaatsing van het horregaas. Gewoon wat knippen en ook weer met sateprikkers - tijdelijk - vastzetten. Daarna het gipsverband er op en ook nog met sateprikkers even vasthouden totdat de hele boel na een nachtje is gedroogd. De basis staat. De rest van de baan is ook zo gedaan, hieronder wat foto's daarvan: