Sneeuwgalerij

Een sneeuwgalerij gebaseerd op de Maleria lawinegalerij en de lawinegalerij bij Muot. Het GOUDen boek gaf ook hier weer allemaal hints hoe zo'n ding ontworpen moest worden. Ik heb natuurlijk wat moeten tweaken, vooral omdat de boogstralen op een modelbaan zo klein zijn. De primaire reden om er een te maken was om het wissel naar het 'klooiterrein' te maskeren. Daarnaast ook een mooie aanvulling op de 2 bruggen. Later is deze galerij nog uitgebreid met een (moderne) aanbouw om het spoor naar het 'klooiterrein' makkelijk weg te kunnen werken en om de krappe boogstraal vlak voor de grote brug te kunnen maskeren.

Na de eerste tekeningen de eerste proefuitsnedes met de eigen lasersnijder. Het wissel is niet meer te zien en de galerij openingen zijn groot genoeg om al het rijdend materieel goed door te laten. Top!

Na de basis verder afmaken ook hier: afwerken.... met styrodur beplakken en daarna schilderen. Grondverf met de spuit, afwerken met de kwast en Vallejo verven en washes. Het dakje is tijdelijk, alleen maar om de boel wat afgewerkter er uit te laten zien.

Uitbreiding galerij

Om de rail naar het 'klooiterrein' nog wat verder onzichtbaar te maken heb ik besloten om de sneeuwgalerij nog wat te verlengen, maar dan in een moderne bouwwijze met stalen dak en stalen palen aan de voorkant. Zo blijft de rail en trein toch nog redelijk zichtbaar. Ook de krappe boog tussen de bestaande sneeuwgalerij en de brug (hier beginnend bij het sein) wordt op deze manier behoorlijk 'onzichtbaar' gemaakt.

Hierboven de OnShape tekening die als basis diende voor het huidige, uit hout opgetrokken, gedeelte. De rest zal uit styreen worden gemaakt. Wordt vervolgd....