Locloods Berasur

De locloods van Berasur is eigenlijk de locloods van Filisur, maar wel met een kleine twist van mijzelf. Faller heeft een model hiervan gemaakt en uitgebracht onder nummer 120279 als lasercut bouwdoos. Ik heb deze gebruikt als basis voor mijn locloods. Hieronder een fotoreportage van de bouw en de aanpassingen die ik heb gedaan:

De buitenzijde van het model is gebleven wat het was, maar de binnenkant heb ik meer aangekleed. Dubbel doel: mooi maken voor binnenverlichting en steviger maken door het dubbelen van de zijwanden met geplakte houtjes. De houtjes heb ik donker gebeitst en zo zijn de ramen meer ingebed en is de binnenkant van de loods wat mooier geworden.

2 servo's bedienen de deuren. Het bouwpakket is er al op voorbereid. Ik heb alleen wat houtjes toegevoegd om de helblauwe servo's wat weg te laten vallen. Rechts is de LED verlichting te zien aan de binnenzijde van de deur. De loods heeft in totaal 3 LEDjes als sfeerverlichting

En dan de rail er in en de binnenvloer van de loods verder afwerken met een stukje karton, tussen de rails en om de rails heen. Wat tonnetjes en wat andere details maken de binnenkant voor nu wel even af.

Een eerste proefplaatsing in de separaat gebouwde module met de HAPO draaischijf en het stukje rail daarnaar toe. Ziet er al goed uit!

En dan moet er nog bovenleiding in, inclusief een isolatie in de kabels die de loods in gaan. Alles functioneert naar behoren. De buitendeur heb ik ten opzichte van die van Filisur omgedraaid. Ik vond het frame aan de buitenkant laten zien mooier dan alleen de verticale planken....

Het resultaat. Klaar om in de baan ingeschroefd te worden voor de volgende bouwfases.