Stationsgebouw Berasur

Het stationsgebouw van Berasur is er eentje van de standaard bouwwijze van de Rhätische bahn in het Albula dal. Het gebouw is van hout op een stenen fundering in de kleine bouwwijze, zonder extra balkon.

Het model van dit standaardstation is een lasercut model van MobaArt en wordt verkocht onder de naam Rueun, nummer 100303. Dit pakket heb ik compleet opgebouwd, gebeitst en is in de basis klaar. Verdere detaillering volgt na inbouw in de baan en bij de detaillering van het station. Hieronder een bouwverslag:

Het hele spel begint met het beitsen van het hout. Niet 1 keer, maar 3 keer heb ik gebeitst zodat het hout zijn donkere kleur kreeg die ik wenste.

Na al het beitswerk is het zaak om, voorzichtig, de hele contructie in elkaar te zetten en met een beetje houtlijm alles te lijmen. De constructie is best stevig en het past eigenlijk allemaal prima. De eerste mooie houtdetails komen al naar voren, evenals het mooie lasergraveerwerk van dit pakket.

In ruwbouw is het station klaar. Hier en daar mogen details nog aangezet worden en zeker het pannendak van de aanbouw verdient nog wat aandacht, maar de basis is goed.