Goederenloods

Bij het langste goederenspoor van Surava staat in het echt een mega loods, vroeger volgens mij in gebruik door het leger. Nu, denk ik, in gebruik door een commercieel bedrijf. Je kan er echter niet bij komen vanaf het station... Bovendien zou die loods veel te groot worden voor mijn baantje... en dus op zoek naar een alternatief. Ik ben uitgekomen bij de loods van Zernez van Unique Modelbouw in Coevorden. Een mooi Lasercut model, meerdere bouwlagen, relatief veel diepte en naar ik nu weet een uitgebreide houten kapconstructie. Die kapconstructie is nodig voor de bouw van het geheel alleen na de bouw zie je er niets meer van... Eigenlijk zonde.

Nou ja, maakt niet uit. Met verlichting er in en wat rondslingerend goed komt de loods tot leven.

Hieronder een kort bouwverslag... ik heb niet veel foto's gemaakt tijdens de bouw eerlijk gezegd:

De loods in de steigers. Het bestaat uit een viertal lagen karton en gebeitst hout wat een mooie dieptewerking geeft.

Het model heeft evenveel dakspanten als in het echt. Daar zie je als de kap dicht is jammer genoeg niets meer van. 4 van de 8 deuren staan open. Wat goed uitgestald in de loods en een LED lichtbalk (wagonverlichting) in de schuur opgehangen. Ik dacht nog aan het maken van mooie industrie-lampen maar je ziet er zo weinig van van buiten dat ik deze snelle oplossing heb gebruikt.

Na een paar dagen prutsen is'tie bijna af. 

Mooi, dat past prima. In het echt zit er ook zo'n gat tussen goederloods en spoor. In het verleden vulden ze dat altijd op met rijplaten van perron naar wagon. Waarom? Geen idee.... moet ik nog ns uitzoeken.

Aan de straatzijde is wel een mooi breed laadperron.  Het hele ding moet wel 3 mm de lucht in, de weg komt daarmee even hoog te liggen als de bovenkant spoorstaaf. Prima...

 

6 dakbalken zaten niet in het bouwpakket en moesten nog worden nageleverd door Unique...  Het grote dakoppervlak is ook wat gebroken daardoor en dat is goed voor het gezicht.

Al met al: mooi ding!